onsdag 9 november 2011

Idol 2011

Även om mina fritidsintressen har haft en förmåga att förändras friskt de senaste åren är det två av dem som ohotade funnits där. Det ena är fiske och det andra är NHL-hockey, där Washington är laget i mitt hjärta. Med dessa intressen i åtanke var flytten till Vaxholm en oerhörd strategisk framgång.

Under sensommaren fick jag utanför vårt lokala Thaimatsställe äran att konversera med en av Sveriges största hockeylegendarer genom tiderna, Börje Salming. Istället för en av samhället vedertagen hälsningsfras som "hej!" valde jag att lite skämtsamt men ack så riskfyllt fråga om det var där kändisarna hänger på fredagskvällarna. Istället för ett slagskott i pannan fick jag dock tillbaka en vänlig handskakning följt av den något onödiga presentationen "hej, Börje!" Jag hade tänkt att svara med att jag nog visste vad han hette i förnamn men kände att det räckte med humor för den här konversationen. Det blev trots min verbala attack en trevlig pratstund vilket jag med vördnad tackar den försenade maten för.

Idag hände det igen! Ännu ett väl igenkänt ansikte som i min värld sitter på en precis lika hög piedestal som Salming. Jag syftar givetvis på Skärgårdskungen, fiskegurun och en av Sveriges absolut vassaste sportfiskare Johan Broman från bland annat TV-programmet Fiskedrag. Den här gången var det ännu svårare att låta stackaren vara och trots att han gjorde ett kort stopp för att tanka båten innan guidning tog han sig verkligen tid att samspråka. Den högst sympatiska fiskaren från televisionens värld var faktiskt ännu trevligare live.

Efter att ha beskrivit var jag bor berättade han att det skall vara riktigt vasst fiske i mina hemmavatten. När jag på hemvägen funderade lite kring det kom jag fram till att även det som geografiskt borde vara mitt hemmavatten för mig är bortavatten (för att göra en liten koppling till fotbollens värld). Jag har nämligen noterat att jag varje gång jag vevar hem draget utan att få hugg blir utsatt för hånfulla ramsor av gräsänder och svanar som bekvämt sitter på första läktaren med en varmkorv i handen. Jag tycker inte om det men har på något sätt trots allt lärt mig att leva med det.

Angående Johan Broman vill jag även nämna att den sympatiske delar med sig av sin expertis i form av bland annat guidningar i Skärgården. Om detta är något som lockar tycker jag att du ska knacka dig in på http://www.johan-broman.se/blogg/ för mer information. Där kan du även läsa om hans nya fiskeprogram på TV4 Sport som heter "Fiske - lite djupare".

Vad gäller finalen i Idol 2011 så får Broman och Salming dela på skivkontraktet.

Over and out! P.S. Bildbevis från dagens möte kommer så fort jag har klurat ut hur överföringen från mobil fungerar. D.S.

1 kommentar:

  1. Hur gick det sen? (Väntar med spänning på uppföljande inlägg). =)

    Hälsningar / Fiskebroder no. 1.

    SvaraRadera